My Home Planet

Gedichten en poezie: Liefdesgedichten - Afscheidsgedichten - Vriendschapsgedichten - Gedichten over fantasie, Gedichten over pijn en verdriet - Grappige gedichten - Gedichten over Liefdesverdriet - Zomaar een mooi gedicht - Huwelijksgedichten - Kerstmisgedichten en Valentijngedichten -Haiku's - Gedichten over moederdag - Familiegedichten - SMS-gedichtjes - Engelstalige gedichten: Love Poems, Friendshippoems, Beautiful poems, Poems of pain & sorrow - Franstalige gedichten, gedichten over dieren.

My Home Planet, de site voor mooie gedichten en poŽzie. Je kan hier allerlei gedichten in de meest verschillende categorieŽn vinden en ook zelf toevoegen. Inmiddels zijn meer dan 4.000 gedichten ingezonden. Om toe te voegen kan je de link beneden in het menu gebruiken of anders via ons email-adres.

.

 






Privacy- en cookieverklaring


Laatste versie datum van deze verklaring: 23 mei 2018

Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op de gehele website MyHomePlanet.nl, actief onder het domein www.myhomeplanet.nl en alle andere neven- en subdomeinen. Waar hierna wordt gesproken over MyHomePlanet.nl worden nadrukkelijk alle neven- en subdomeinen van deze website mede begrepen.

Deze privacy- en cookieverklaring geldt voor alle bezoekers en gebruikers van de website van MyHomePlanet.nl. Door deze website te bezoeken of te gebruiken (in de ruimste zin), verklaart u kennis te hebben genomen van en akkoord te zijn met de inhoud van deze privacy- en cookieverklaring.

MyHomePlanet.nl biedt via haar website informatie over dichten en gedichten, alsmede een weergave van uiteenlopende gedichten binnen verschillende thema’s. Gedichten die door bezoekers en gebruikers worden ingezonden naar de redactie, worden al dan niet op de website geplaatst. Indien gewenst wordt bij een gedicht een vermelding gemaakt van de (persoonlijke) gegevens van de dichter(es) of zijn of haar pseudoniem. Door de aard van de website en de applicaties en tools die zich hierop bevinden kan MyHomePlanet.nl over bepaalde (persoons)gegevens van u beschikken, en wordt er gebruik gemaakt van cookies.

MyHomePlanet.nl gaat zorgvuldig met uw gegevens om en zorgt voor een deugdelijke verwerking daarvan. De gegevens die u verstrekt worden vertrouwelijk behandeld en we houden ons daarom zowel aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) als aan de Telecommunicatiewet.

In deze privacy- en cookieverklaring hebben wij voor u op een rij gezet hoe wij omgaan met uw gegevens en hoe wij omgaan met het gebruik van cookies. U kunt hierin lezen welke gegevens wij van u verwerken, welke cookies er worden gegeplaatst, en welke invloed u daar zelf op kunt uitoefenen.

Cookies

Uitleg

De website van MyHomePlanet.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een (kleine) hoeveelheid data die onze server naar uw browser stuurt met de bedoeling dat deze opgeslagen wordt op (de harde schijf van) uw computer(apparaat), tablet, laptop of smartphone. Data die bij een volgend bezoek weer naar onze server wordt teruggestuurd. Onze server herkent uw browser dan en houdt de browsergedragingen bij. Cookies maken het makkelijker om websites te gebruiken.

Als voorbeeld, de meeste bekende manier van het gebruik van cookies is wellicht voor het onthouden van inlognamen en wachtwoorden. Middels een inlogcookie kan uw inlognaam en uw wachtwoord opgeslagen worden op uw computer, tablet of smartphone. De inlogcookie maakt het mogelijk dat uw inlognaam en uw wachtwoord automatisch al zijn ingevuld bij een inlogformulier op een website die u bezoekt. U hoeft dan uw inloggegevens niet meer in te vullen, deze zijn voor u onthouden. Dit is makkelijk, en scheelt u bovendien tijd. Deze cookie wordt gewist als u zich heeft afgemeld op de betreffende website (na uitloggen). Een volgende keer dat u op de betreffende website wilt inloggen zal u dan wel weer uw gegevens moeten invullen. MyHomePlanet.nl maakt echter geen gebruik van een inlogsysteem, er worden derhalve ook geen inlogcookies geplaatst in uw browser.

Diverse persoonlijke voorkeuren kunnen met behulp van cookies worden onthouden, zodat u deze website (en afzonderlijke pagina’s daarbinnen) makkelijker en meer op uw persoonlijke wensen afgestemd kunt gebruiken.

De cookies die deze website gebruikt zijn doorgaans beperkt van omvang en brengen geen schade toe aan uw computer, tablet of smartphone. Bijna alle moderne webbrowsers accepteren cookies automatisch. U kunt echter via uw browser (dit kan vaak via Internetopties of een vergelijkbare locatie) zelf instellen (en dus zelf bepalen) of u cookies (ten dele) accepteert of dat u deze wilt weigeren. Deelt u een computer met anderen, maakt u gebruik van een openbare computer, of wenst u niet dat er informatie wordt opgeslagen middels cookies, dan kunt u de cookie instellingen in uw browser wijzigen. Deze cookie instellingen zijn van toepassing op alle websites die u via uw/die browser bezoekt. Als u ervoor kiest om via uw browser (via Internetopties of een vergelijkbare locatie) cookies maar beperkt te accepteren of zelfs geheel te weigeren, is het mogelijk dat u deze website niet optimaal meer kunt gebruiken, omdat voor sommige functies en toepassingen op deze website cookies noodzakelijk zijn.

Als u een computer(account) deelt met anderen, raden wij u aan om altijd uit te loggen wanneer u een website verlaat (als u bent ingelogd). Dit voorkomt dat mensen die na u dezelfde computer of hetzelfde computer account gebruiken, toegang hebben of zouden kunnen krijgen tot uw account op een website, uw gegevens en andere persoonlijke informatie. Voor deze website geldt het laatst voornoemde in mindere mate, omdat MyHomePlanet.nl niet over een inlogsysteem beschikt; u kunt op deze website geen persoonlijk account aanmaken. Dit neemt niet weg dat anderen uw gebruikersvoorkeuren en bepaalde gedragingen op deze website zouden kunnen zien als u een computer(account) deelt met anderen. Mocht u daar geen prijs op stellen, dan raden wij u aan om in het vervolg geen computer(account) meer te delen met anderen.

Hieronder lichten wij nu eerst toe welke soorten cookies wij en derden voor deze website plaatsen en voor welke doeleinden.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijke cookies die wij plaatsen om de website goed te laten werken.

Advertentiecookies

Deze website gebruikt advertentiecookies om relevante en gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen aan u, het aantal keren dat een specifieke advertentie wordt getoond te optimaliseren, uw bezoek te onthouden en de verzamelde gegevens met derde partijen te delen, indien toepasselijk. Zonder advertentiecookies is het voor een adverteerder moeilijker zijn doelgroep te bereiken of erachter te komen hoeveel advertenties er zijn weergegeven en hoeveel klikken er zijn gegenereerd. Op deze website wordt onder meer gebruik gemaakt van Google Adsense advertenties van het bedrijf Google. Google plaatst voor de weergave van haar advertenties advertentiecookies op uw (computer)apparaat, tablet, laptop, of smartphone.

Wij willen u er verder op wijzen dat u ook de Advertentie-instellingen van Google kunt gebruiken om de Google Adsense advertenties te beheren die u te zien krijgt. Verder kunt u zich hier afmelden voor de personalisatie van deze advertenties. Bedenk echter wel dat als u zich afmeldt voor personalisatie van advertenties, dat u nog steeds Google Adsense advertenties te zien kunt krijgen op basis van factoren zoals uw algemene locatie die wordt afgeleid van uw IP-adres, uw browsertype en de zoektermen die u invoert.

Om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn met betrekking tot Google (Adsense) advertenties en advertentiecookies van Google raden wij u aan om ook de volgende bronnen van Google te raadplegen.

Google advertenties en advertentiecookies van Google
Hoe Google cookies gebruikt
Hoe Google gegevens gebruikt wanneer u sites of apps van partners gebruikt.

Op deze website wordt daarnaast gebruik gemaakt van advertenties van het bedrijf JustPremium. JustPremium plaatst voor de weergave van haar advertenties advertentiecookies op uw (computer)apparaat, tablet, laptop, of smartphone.

Cookies voor analyse - Google Analytics

Voor de uitvoering van deze website is het wenselijk om bezoekers- en gebruikersstatistieken op te stellen, zodat wij inzicht verkrijgen in het gedrag van bezoekers en gebruikers. Hiervoor maakt deze website gebruik van Google Analytics, een programma en handelsnaam van Google. Voor het gebruik van Google Analytics worden cookies geplaatst door Google.

Met Google hebben wij in het kader van het gebruik van Google Analytics op deze website een ‘bewerkersovereenkomst’ gesloten over de verwerking van (persoons)gegevens. Er worden verder op niet-anonieme basis gegevens van bezoekers en gebruikers verzameld. IP adressen worden derhalve meegezonden aan Google (Analytics) zodat Google (Analytics) over gegevens van bezoekers en gebruikers van deze website beschikt die tot specifieke individuele personen zijn te herleiden.

Google kan de informatie die zij verzamelt aan derden verstrekken, indien Google hiertoe wettelijk een verplichting heeft, of wanneer derden de informatie namens Google verwerken uit hoofde van een bewerkersovereenkomst.

Facebook en Google +1 cookies

Op deze website kunnen op enig moment knoppen worden getoond om pagina’s te kunnen promoten of te delen op het sociale netwerk Facebook. Deze knoppen worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door Facebook zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie op uw (computer)apparaat.

Lees de privacyverklaring van Facebook (deze kan van tijd tot tijd wijzigen) om te zien wat Facebook met uw persoonsgegevens doet die zij met deze code verwerkt.

Verder kunnen op deze website op enig moment Google +1 knoppen worden getoond. Google +1 is een dienst van Google. De +1 knop is een gemakkelijke manier om te laten zien dat u iets leuk vindt of het ergens mee eens bent. Als u een +1 geeft kun u makkelijk berichten bijhouden die u leuk vindt. Daarnaast kunnen mensen in uw kringen en uitgebreide kringen zien wat u aanbeveelt. Deze knop plaatst een cookie op uw pc, tablet of smartphone om bij te houden of u al eens op +1 heeft geklikt of dat u dit nog niet heeft gedaan.

Lees het privacybeleid van Google (deze kan van tijd tot tijd wijzigen) om te zien wat Google met uw persoonsgegevens doet.

Tracking cookies

Deze website maakt gebruik van tracking cookies, onder meer voor het mogelijk maken van de hierboven beschreven ‘social media buttons’ en voor de weergave van Google Adsense advertenties.

Cookies wissen

Reeds geplaatste cookies zijn gemakkelijk te wissen via uw browser, via de instellingen. Voor aanvullende informatie over het wissen van cookies kunt u ook de Help-functie in uw browser gebruiken.

Bronnen inzake cookies

Om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn raden wij u aan om ook de volgende bronnen te raadplegen.

Hoe Google gegevens gebruikt wanneer u sites of apps van partners gebruikt.

Informatie over cookies van de Consumentenbond
Informatie van de Rijksoverheid over cookies
YourOnlineChoices.eu - internationale informatie over online adverteren en privacy

Soort gegevens die worden verwerkt

MyHomePlanet.nl verwerkt meerdere soorten gegevens van bezoekers en gebruikers van haar website. We geven hieronder aan welke soorten gegevens er door MyHomePlanet.nl worden verwerkt.

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn gegevens die zijn te herleiden tot individuele (natuurlijke) personen. MyHomePlanet.nl verwerkt persoonsgegevens van u als u een account aanmaakt, of deze website op een andere manier gebruikt. Op dit moment maakt deze website echter geen gebruik van een inlogsysteem en wordt er geen mogelijkheid geboden om een account aan te maken. Bij een contactopname, of het invullen van een formulier op de website, kan wel worden gevraagd naar uw persoonsgegevens zoals uw naam, adres, woonplaats, etc.

Naast n.a.w. gegevens kunt u als gebruiker ook andere persoonsgegevens achterlaten, die door de MyHomePlanet.nl worden verwerkt, hieronder vallen bijvoorbeeld uw geslacht, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer. De door u verstrekte persoonsgegevens worden door MyHomePlanet.nl verwerkt en opgeslagen in een beveiligde database.

Inloggegevens

Inloggegevens zijn gegevens waarmee men kan inloggen. Deze worden gecreëerd als men een account aanmaakt op een website. De inloggegevens bestaan uit een op te geven e-mailadres en een (zelf te kiezen) wachtwoord. Inloggegevens zijn te herleiden tot een (natuurlijk) persoon en daarmee de facto persoonsgegevens. Op dit moment maakt deze website echter geen gebruik van een inlogsysteem en wordt er geen mogelijkheid geboden om een account aan te maken. Er worden dus geen inloggegevens van u verwerkt.

Gedichten

Een gebruiker van de website heeft de mogelijkheid om zelf gemaakte gedichten (eventueel in combinatie met aanvullende informatie) toe te laten voegen aan de database van MyHomePlanet.nl. Elk ingezonden gedicht wordt eerst handmatig gecontroleerd door de redactie en indien akkoord bevonden geplaatst op de website. Vanaf dat moment is het gedicht van de gebruiker zichtbaar voor alle bezoekers en gebruikers van MyHomePlanet.nl. De invoer en gegevens van alle de door de gebruiker gemaakte en ingezonden gedichten worden door MyHomePlanet.nl verwerkt en beveiligd opgeslagen in haar database. Hieronder zijn (voor zover versterkt aan MyHomePlanet.nl) mede begrepen de naam van de dichter of een pseudoniem.

Bij elk gedicht dat op deze website wordt getoond is aangegeven wie de auteur is (tenzij diegene het niet wenselijk vindt om auteursgegevens te laten vermelden). De bij het gedicht weergegeven naam is of de voor- en achternaam van de gebruiker die het gedicht heeft gemaakt, of een door de gebruiker zelf te kiezen pseudoniem. De gebruiker die het gedicht heeft laten plaatsen kan de manier waarop zijn naam wordt weergegeven bij een gedicht zelf kiezen en desgewenst door de redactie laten wijzigen of verwijderen.

Redenen van de verwerking van gegevens

De gegevens kunnen door MyHomePlanet.nl worden opgeslagen en/of verwerkt om de volgende redenen, die allen afzonderlijk of in combinatie met elkaar van toepassing kunnen zijn.

- MyHomePlanet.nl verwerkt uw gegevens en gedichten in de eerste plaats om deze website mogelijk te maken, en de door uw gewenste diensten, producten of informatie te kunnen leveren. Daarnaast worden de gegevens verwerkt voor het in behandeling nemen van verzoeken en contactopnames. Zonder verwerking van uw gegevens kan MyHomePlanet.nl haar website, (de weergave van) de gedichten, en de informatieverstrekking via de website niet optimaal uitvoeren / verzorgen, en de website en (de weergave van) de gedichten niet optimaal op uw wensen afstemmen.

- Om advertenties te tonen die in meer of mindere mate op de gebruiker(s) zijn toegesneden.

- Voor statistische doeleinden, zoals voor het opstellen van Google Analytics statistieken.

- Om te voldoen aan de vigerende regels en wetten.

- Om u als gebruiker de mogelijkheid te geven om gedichten in te zenden, met de bedoeling dat deze (na controle door de redactie van MyHomePlanet.nl) op deze website worden geplaatst en kunnen worden gelezen door alle bezoekers en gebruikers van deze website.

- Om u als gebruiker te informeren met betrekking tot uw gemaakte, ingezonden en/of op de website geplaatste gedichten.

Inzage van uw gegevens en wijziging hiervan

U kunt zich altijd tot ons wenden om in te zien welke (persoons)gegevens er van u zijn verwerkt door MyHomePlanet.nl, of om wijzigingen met betrekking tot uw gegevens door te geven. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een volledige kopie van de cookie mee te sturen. Deze kunt u vinden in de instellingen van uw browser.

Ook als u een gedicht van u, dat op de website is geplaatst, wilt wijzigen of uw gegevens bij uw gedicht wilt laten wijzigen dan kunt u contact met ons opnemen.

Voor inzage of wijziging van uw gegevens of gedichten stuurt u een schriftelijk verzoek naar:

Netsquare
Vermogenweg 26-a
3641 SR Mijdrecht

Geef zorgvuldig aan wie u bent, waar u woont en (voor zover mogelijk) onder welk e-mailadres u bekend bent bij MyHomePlanet.nl. Wij kunnen u in dit verband vragen om aanvullende persoonlijke gegevens en informatie om uw identiteit te kunnen vaststellen.

U kunt hiervoor ook een e-mail sturen naar: beheer (hier het bekende apenstaartje) dichters.nl

Verwijdering van uw gegevens

Het is niet mogelijk om een account (met bijbehorende persoonsgegevens) te (laten) verwijderen op deze website, omdat het op deze website niet mogelijk is om een account aan te maken.

MyHomePlanet.nl beheert wel een beveiligde database waarin eigen gedichten en gedichten van gebruikers zijn opgeslagen. Mocht u uw gedicht(en) of uw gegevens bij uw gedicht(en) willen verwijderen dan kunt u ons hiervoor een verzoek sturen.

Voor verwijdering van uw gegevens of gedichten stuurt u een schriftelijk verzoek naar:

Netsquare
Vermogenweg 26-a
3641 SR Mijdrecht

Geef zorgvuldig aan wie u bent, waar u woont en (voor zover mogelijk) onder welk e-mailadres u bekend bent bij MyHomePlanet.nl. Wij kunnen u in dit verband vragen om aanvullende persoonlijke gegevens en informatie om uw identiteit vast te stellen.

U kunt hiervoor ook een e-mail sturen naar: beheer (hier het bekende apenstaartje) dichters.nl

Het verwijderen van reeds in uw browser geplaatste cookies door MyHomePlanet.nl of een derde partij waarmee MyHomePlanet.nl samenwerkt, kunt u zelf doen door de cookies in uw browser te wissen. Dit kan vaak via een locatie als ‘Instellingen’. Voor aanvullende informatie over het wissen van reeds geplaatste cookies kunt u ook de Help-functie in uw browser gebruiken.

Contact met MyHomePlanet.nl en soort e-mailberichten

MyHomePlanet.nl communiceert hoofdzakelijk via e-mail met bezoekers en gebruikers die contact opnemen. Daarnaast kan MyHomePlanet.nl ook langs andere wegen reageren, meestal afhankelijk van hoe bezoekers en gebruikers contact opnemen, onder meer via de post, of telefonisch.

Er wordt door deze website geen gebruik gemaakt van nieuwsbrieven, noch van een ander soort mailinglist. U staat bij MyHomePlanet.nl dus niet geregistreerd voor het ontvangen van automatische en periodieke e-mailberichten (waarvoor u zich kunt uitschrijven).

U kunt alleen een e-mailbericht of post van MyHomePlanet.nl verwachten als u zelf een e-mail stuurt naar het e-mailadres van MyHomePlanet.nl, beheer (hier het bekende apenstaartje) dichters.nl, of als u MyHomePlanet.nl een brief stuurt op het postadres, te weten

Netsquare
Vermogenweg 26-a
3641 SR Mijdrecht

MyHomePlanet.nl kan u wel actief benaderen, per e-mail of per post, als u een of meerdere gedichten op deze website heeft laten plaatsen en uw e-mailadres en/of postadres bij de redactie bekend is.

Geef altijd zorgvuldig aan wie u bent als u contact opneemt met MyHomePlanet.nl, waar u woont en (voor zover mogelijk) onder welk e-mailadres u bekend bent bij MyHomePlanet.nl, als u contact opneemt.

Identiteitsfraude

MyHomePlanet.nl is niet aansprakelijk voor identiteitsfraude. Mocht u vermoeden dat iemand uw identiteit gebruikt op de website van MyHomePlanet.nl (al dan niet bij een gedicht), of dat iemand uw gegevens gebruikt om met ons te communiceren, dan verzoeken wij u om dit kenbaar te maken aan ons. MyHomePlanet.nl zal dan een onderzoek instellen. Indien sprake is van identiteitsfraude zal MyHomePlanet.nl passende maatregelen nemen.

Beveiliging van uw gegevens

MyHomePlanet.nl draagt zorg voor een deugdelijke en geschikte beveiliging van uw gegevens. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw gegevens slechts toegankelijk zijn voor personen die daar op grond van hun functie toe bevoegd zijn.

Verstrekking van gegevens aan derden

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt, zonder uw expliciete toestemming. Hierop bestaan echter uitzonderingen. MyHomePlanet.nl kan samenwerken met een of meerdere derde partijen om zo de website en/of de dienstverlening (daaromheen) in brede zin mogelijk te maken. Uw gegevens (of onderdelen daarvan) kunnen daarom zonder uw expliciete akkoord worden verstrekt aan of worden ingezien door (een zeer beperkt aantal) partijen waarmee MyHomePlanet.nl samenwerkt. Met deze derde partijen heeft MyHomePlanet.nl een bewerkersovereenkomst gesloten. Een goed voorbeeld hiervan is een IT bedrijf (dat programmeer-, design of ontwikkelingswerk levert) dat door MyHomePlanet.nl voor het ontwikkelen en het onderhoud van deze website wordt ingeschakeld. In dit soort situaties worden alleen gegevens verstrekt of ingezien, die in het kader van de door de betreffende derde te verrichten taak nodig zijn en die op grond van de bewerkersovereenkomst verstrekt en/of ingezien mogen worden.

Opvraging van gegevens door politie of justitie

MyHomePlanet.nl verleent medewerking aan politie of justitie wanneer er een onderzoek is gelast naar een natuurlijk persoon die in de administratie van MyHomePlanet.nl voor zou komen. Alleen die gegevens die strikt noodzakelijk zijn worden in dat geval aan de betreffende instantie verstrekt, en alleen wanneer hier een (duidelijke) wettelijke noodzaak toe bestaat. MyHomePlanet.nl zal de betreffende instantie verzoeken de wettelijke noodzaak en bepalingen hiertoe aan haar kenbaar te maken, alvorens de bedoelde, noodzakelijke gegevens en informatie te verstrekken.

Beschikbaarheid van de privacy- en cookieverklaring

De meeste actuele versie van deze privacy- en cookieverklaring vindt u altijd op http://www.myhomeplanet.nl/privacy-cookieverklaring.php. Daarnaast wordt deze privacy- en cookieverklaring gelinkt op elke pagina van deze website, en wordt deze verklaring verder gelinkt in de cookiebar die u krijgt te zien als u deze website voor het eerst bezoekt, onder de button ‘Meer informatie’. Deze privacy- en cookieverklaring is daardoor steeds gemakkelijk te vinden en te raadplegen.

Wijziging van de privacy- en cookieverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring kan van tijd tot tijd wijzigen indien nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Wanneer MyHomePlanet.nl wijzigingen aanbrengt in deze privacy- en cookieverklaring, zal de ‘laatste versie’ datum bovenaan het document worden aangepast. MyHomePlanet.nl raadt u aan om deze privacy- en cookieverklaring met enige regelmaat door te nemen en te controleren op eventuele wijzigingen, zodat u weet hoe MyHomePlanet.nl uw gegevens beschermt, hoe MyHomePlanet.nl met cookies omgaat, en welke invloed u daar zelf op kunt uitoefenen.

Dataportabiliteit

Je hebt altijd het recht om je gegevens te laten overdragen naar een ander elektronisch systeem, en MyHomePlanet.nl te verzoeken tot dataportabiliteit. Je ontvangt dan de persoonlijke gegevens die er van je zijn verwerkt. Gebruik voor verzoeken hiertoe het in deze privacyverklaring genoemde postadres of e-mailadres.









Deze site is voor alle leeftijden

Momenteel is het niet mogelijk om gedichten in te sturen, mei 2007